De forskellige typer af smart casual

De forskellige typer af smart casual

Smart casual betyder mange forskellige ting for mange forskellige mennesker, for ikke at nævne den slags begivenhed eller destination, du er på vej til.

Smart casual ved en dimission vil sandsynligvis betyde noget meget anderledes end smart casual på en date.

Så når du klæder dig efter denne tvetydige dresscode, er det vigtigt at overveje, hvor du er på vej hen, og hvem du er på vej derhen med.

Dette vil give dig hints om, hvor smart eller hvor afslappet du bør klæde dig. Hvis du for eksempel skal til en eksamen, er en blazer en fejlsikker del af dit outfit.

Eksamener og afslutninger har en tendens til at være ret formelle, og de, der deltager, vil typisk være iført kjoler og kasketter, så du vil bestemt ikke være overklædt, hvis du klæder dig efter smart casual principperne.

At bære tøj i den smartere ende af spektret fungerer også som et tegn på respekt for andre tilstedeværende – du viser påskønnelse for, hvor betydningsfuld begivenheden er.

Til en date kan det dog være lidt meget at bære en blazer, afhængigt af hvor du skal hen.

For ikke at føle dig overklædt, kan du vælge at være smart på den nederste halvdel med skræddersyede bukser og ørkenstøvler, men hold tingene mere tilbagelænet på den øverste halvdel med en Oxford-skjorte og eventuelt bomberjakke.

Smart Casual Styling Tips

Husk, at smart casual dresscoden er et spektrum, så når du sætter et outfit sammen, skal du huske, hvor på det spektrum du vil lande i. Her er et par vigtige overvejelser.

Hold tingene enkle

Hvis du er i tvivl, så bør du måske undgå noget som er for outreret. Hold dig til gennemprøvede garderobeartikler, herunder mørke denimjeans, chinos, Oxford-skjorter, ustrukturerede marineblå blazere og simpelt strik.

Smart casual er ofte bedst, når det er underspillet.

Komplementære farver

Med smart casual dresscoden kan du bære separate over- og underdele i stedet for et traditionelt jakkesæt.

Dette betyder, at du kan sammensætte en blazer og et par bukser, der ikke nødvendigvis matcher.

Hvis du planlægger at gøre det, er det bedst at holde dig til dæmpede komplementære farver – tænk på klassiske grå uldbukser sammen med en marineblå blazer og hvid skjorte.

Eller, for noget mindre indlysende, prøv jordfarver, herunder grøn, sten og brun.

Hav styr på detaljerne

Fordi vi vil anbefale at holde tingene enkle, vil vi også anbefale, at du sætter detaljer i smart fritidstøj, da de gør hele forskellen.

Det betyder, at du skal være opmærksom på de små ting, som at sikre, at dine bukser ikke er for lange (hvis de er, bør du få dem skræddersyet til at slutte lige over dine sko); at sikre, at nævnte sko er rene eller polerede, hvis de er læder; at matche dit læder, så dit bælte og dine sko ikke støder sammen, og så videre. Detaljerne betyder alt – næsten da.

Start Casual

En nem måde at bygge et smart afslappet look på er at starte på den afslappede ende af spektret.

Bær, hvad du plejer i en afslappet situation, og skift derefter et eller to stykker ud med noget mere formelt.

Start for eksempel med et par simple jeans, en T-shirt, hættetrøje og sneaker combo. Dette er et fast afslappet look, men også et, der nemt kan pyntes op.

For at gøre det smart casual, skal du bare skifte hættetrøjen ud med en ustruktureret blazer, og så er den der. Eller behold hættetrøjen og tilføj en slimline bomberjakke og Derby-sko i stedet for sneakers.

Relaterede indlæg

Herremode sommer

Herremode sommer

Smart casual betyder mange forskellige ting for mange forskellige mennesker, for ikke at nævne den slags begivenhed eller destination, du er på vej til. Smart

Læs mere »
Herremode forår

Herremode forår

Forårsvejret er i fuld gang og med det følger uvægerligt et nyt årstidspræget look. Det kan være svært og uoverskueligt at navigere i de mange

Læs mere »
Herremode vinter

Herremode vinter

Din garderobe er en af de ting, der påvirker, hvordan du opfattes af andre – især i vintermånederne, hvor du både skal tænke i stil

Læs mere »